Ismét nőtt az ipar termelése

Vágólapra másolva!
Az ipari termelés az előzetes, szezonálisan és munkanap tényezővel korrigált adatok szerint havi összevetésben 3,8, éves összehasonlításban pedig 1,5 százalékkal nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken. Júliusban a végleges adatok szerint 0,8 százalékos termelés-csökkenést regisztráltak.
Vágólapra másolva!

A kiigazítatlan adatok szerint a nyolcadik hónapban az ipari termelés 3,1 százalékkal haladta meg a tavaly augusztusit, az első nyolc hónapban pedig 6,2 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

A szeptemberben közzétett végleges számok szerint a termelés júliusban 1,4 százalékkal haladta meg a júniusit, éves összehasonlításban pedig 0,8 százalékkal csökkent. A végleges, kiigazítatlan adatok szerint az éves növekedés 2,4 százalék volt júliusban, az első hét hónapjában pedig a termelés 6,6 százalékkal nőtt éves összevetésben.

Az ipari termelés tavaly augusztusban a kiigazított adatok szerint 1,7 százalékkal nőtt a júliusihoz képest, az egy évvel korábbi szintet pedig 21,8 százalékkal haladta meg. 2000 első nyolc hónapjában 20,8 százalékos éves termelés-növekedést regisztráltak.

(MTI)

Ajánlat:

KSH