Kisfia miatt nem volt a WTC-ben a Cantor Fitzerald vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
A szeptember 11-i terrortámadás következtében a WTC északi tornyának 101. és 103-105. emeletén működő brókercég, a Cantor Fitzerald minden New-York-i munkatársát elvesztette, összesen 700 embert. Howard Lutnick, a cég vezérigazgatója azért nem tartózkodott az épületben, mert aznap ő vitte iskolába fiát. Lutnick elmondta, hogy a jövőben csak az motiválja őt és cégét: hogy gondját viseljék az áldozatok családjainak.
Vágólapra másolva!

Több ezren tisztelegtek hétfőn a New York-i Central Parkban a Cantor Fitzgerald brókercég több mint 700 alkalmazottja előtt, akik valamennyien életüket vesztették a Világkereskedelmi Központ elleni szeptember 11-i terrortámadásban.

A Cantor a WTC északi tornyának 101. és 103-105. emeleteit foglalta el, együtt társcégeivel, az eSpeeddel és a TradeSparkkal, közvetlenül az első repülőgép becsapódási helye fölött. A repülőgépek okozta robbanásban meghalt a cégek valamennyi New York-i alkalmazottja, akik a tragédia pillanatában már mind a munkahelyükön tartózkodtak.

A New York-i megemlékezésen lerótta kegyeletét Rudolph Giuliani New York-i polgármester, részvétéről biztosította a támadásban legsúlyosabb veszteséget ért céget George Bush elnök is.

A cég vezérigazgatója, Howard Lutnick elmondta, hogy a terrortámadás idején csak azért nem tartózkodott az épületben, mert aznap ő vitte iskolába fiát. A vállalat dolgozói néhány nappal a terrortámadás után ismét munkába álltak, mert mint többen elmondták: képtelenek otthon ülni, muszáj dolgozniuk.

Az idegösszeomlás szélén álló Lutnick szerint ezután csak egyetlen dolog motiválja őt és cégét, nevezetesen hogy gondját viseljék a szerencsétlenül járt 700 családnak.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Cantor Fitzerald