A Compaq működési veszteséget vár a harmadik negyedévre

Vágólapra másolva!
A Compaq személyiszámítógép-gyártó nyereség helyett működési veszteséget és az elemzői várakozásoktól elmaradó forgalmat valószínűsít a harmadik negyedévre, amelyet elsősorban a Hewlett-Packarddal tervezett egyesülés és az Amerikát ért terrortámadás okozott. A szeptember 11-i események miatt egy hét munkaidő kimaradt a negyedév legfontosabb hónapjából, amikor pedig a legtöbb bevétele folyik be. 
Vágólapra másolva!

A világ második számú személyiszámítógép-gyártója, a Compaq Computers Inc. a piac által várt nyereség helyett működési veszteséggel és elemzők várakozásától elmaradó forgalommal számol az idei év harmadik negyedére.

A vállalat ezt a Hewlett-Packarddal (HP) tervezett fúzióval és az Egyesült Államokat ért terrorcselekményeket követő keresletcsökkenéssel magyarázta. A terrorcselekmények miatt egy hét munkaidő kiesett szeptemberből, a negyedév kulcsfontosságú hónapjából. A harmadik negyedév bevételeinek megközelítőleg fele szeptemberben folyik be.

A Compaq a harmadik negyedévre részvényenként 5-7 centes működési veszteséget vár, és 7,4-7,5 milliárd dolláros forgalmat valószínűsít. Elemzők korábban részvényenkénti 5 centes nyereséget és 8,2 milliárd dolláros forgalmat prognosztizáltak, míg a Compaq júliusban még 8,4 milliárd dolláros forgalomra számított.

A Compaq szeptember 4-én döntött a Hewlett-Packarddal való fúzió mellett. A Hewlett-Packard 25 milliárd dolláros árat ajánlott, de az általános tőzsdei visszaesés miatt az ügylet értéke időközben 17 milliárd dollárra csökkent.

A tavalyi év harmadik negyedévében a Compaq 550 millió dolláros profitot ért el, ez egy részvényre kivetítve 31 dollárcent. A vállalat forgalma 11,2 milliárd dollár volt.

(MTI)

Ajánlat:

Compaq