A Coca Cola fenntartja eredményterveit

Vágólapra másolva!
A világ első üdítőital gyártója bízik abban, hogy az általános gazdasági bizonytalanság ellenére képes lesz teljesíteni idei eredményterveit. A cég korábban tervezett forgalomnövekedése 4-5 százalék volt - jelentette a Coca Cola Company kedden.
Vágólapra másolva!

Az atlantai székhelyű Coca Cola Company - mely a Dow Jones ipari index része - továbbra is fenntartja az egész éves és a harmadik negyedévre várt egyaránt 4-5 százalékos forgalomnövekedést. Az Egyesült Államokban várhatóan 3 százalékkal bővülnek az eladások.

A cég szóvivőjének elmondása szerint a Coca Cola amerikai forgalmának növekedési üteme lelassult a szeptember 11-ei borzalmas terroristatámadás-sorozat következtében. A fogyasztói szokások ugyanis, a cég felmérése szerint megváltoztak, csökken a vásárlási kedv. Mindezek ellenére a cég továbbra is fenntartja a forgalomnövekedési prognózisokat.

Elemzők aggódnak, amiért a forgalomnövekedés üteme mérséklődött a társadalom minden szektorában. Ez a tendencia könnyen recesszióba taszíthatja az amerikai gazdaságot. A Briefing.com felmérése szerint a fogyasztói bizalmat mérő index ugyanis az augusztusi 114,3-ról visszaesett 97,5-re.

Coca Cola Company részvényei 1,23 dolláros áremelkedéssel 48,03 dolláron végeztek hétfőn.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Pánik a gazdaságban - az Üzleti Negyed különkiadása Amerika megtámadásáról

Coca Cola Co.

Korábban:

A Coca-Cola HBC kétszámjegyű növekedésre számít
(2001. március 1.)

Nyereséggel zárta az utolsó negyedévet a Coca-Cola
(2001. január 31.)