A Bayer AG elfogadta az amerikai igazságügyi minisztérium 14 millió dolláros büntetését

Vágólapra másolva!
A német gyógyszer- és vegyipari konszernnek azért kell fizetnie mert korábban nagyon magas árat szabott ki azokra a termékeire amelyek részt vettek az amerikai kormány Medicaid nevű programjában. Később ezeket a gyógyszereket jóval olcsóbban adta el közvetlenül az orvosoknak, így nekik jobban megérte a Bayer termékeinek forgalmazása, mint a konkurenciáé.
Vágólapra másolva!

A német Bayer AG gyógyszer- és vegyipari konszern elfogadta azt a 14 millió dolláros pénzbüntetést, amelyet az amerikai igazságügyiminisztérium rótt ki rá és így lezárható a Medicaid programmal kapcsolatos eljárás. A Bayer a jövőben közölni fogja gyógyszereinek átlagárát, hogy a kormány korrekt térítési árat tudjon megállapítani az orvosoknak az állami gyógyszertámogatás keretében - közölte a minisztérium.

A Bayert az igazságügyminisztérum azzal vádolta, hogy a kilencvenes években túl magas árat szabott a Medicaidbe bevont gyógyszereire, majd ugyanezeket a gyógyszereket sokkal olcsóbban kínálta közvetlenül az orvosoknak. Mivel a kormány a program keretében rögzített áron térített, az orvosok a Bayer termékekkel nagyobb nyereségre tettek szert, mint a r konkurensek termékeivel, amelyeknél a különbség kisebb volt.

A Bayer részéről nem kommentálták a hírt.

(MTI)

Ajánlat:

Bayer AG