<P class="MsoNormal">A New York-i bankokból elfogyott a készpénz

Vágólapra másolva!
Információink szerint a New York-i bankokból elfogyott a készpénz. Az amerikai jegybank, a Federal Reserve közölte, hogy kész többlet pénzmennyiséggel a kormány segítségére sietni az előállt katasztrófahelyzetre való tekintettel.
Vágólapra másolva!

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) kedden közölte, hogy készen áll pótlólagos pénzeszközöket a bankok rendelkezésére bocsátani, ha ez szükséges lesz.

A szövetségi tartalékrendszer nyitva van és működik. A diszkontablak nyitva van a likviditási szükségletek kielégítésére - nyilatkozta Alan Greenspan a Fed elnöke a merényleteket követően.

Korábban a Fed az 1987. októberi tőzsdekrach másnapján tett hasonló ígéretet pótlólagos pénzellátásra a bankoknak. Akkor a DJIA egy nap alatt több mint 500 pontot zuhant.

A világ második értékpiacát, a londonit kedden a Bank of England nyugtatta meg hasonló ígérettel: közbelép, ha sürgős pótlólagos pénzre lesz szükség a pénz- és tőkepiacokon. A brit központi bank szóvivője azonban hozzátette: egyelőre nem létszik likviditási probléma. - De ha lesz, egy-két napon belül megoldjuk - mondta. - Még nem világos, mi történik az Egyesült Államokban - fejezte be nyilatkozatát.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Pánik a piacokon a New York-i robbanások után

Repülőgépek csapódtak a New York-i World Trade Centerbe