<P class="MsoNormal" style="LINE-HEIGHT: 150%">Három évre fénybe borulna Budapest a lopott áramból</

Vágólapra másolva!
A Budapesti Elektromos Művek Rt. (ELMŰ) kampányt indított az áramlopások visszaszorítása érdekében. A "szabálytalan áramvételezésből" évi 10 milliárd forint kára származik a társaságnak. Ez az árammennyiség Budapest közvilágításának több mint háromévi működtetéséhez vagy egy Miskolc nagyságú város egész évi energiaellátásához volna elegendő.
Vágólapra másolva!

Az évről évre jelentkező áramveszteség csökkentése érdekében kampányt indít az ELMŰ. A kampány célja, hogy tájékoztassák a fogyasztókat az áramlopásról, annak mértékéről és arról, hogy a vezetékek megcsapolása a fizető fogyasztók számlájára megy. Ez nem csak közvetve igaz - állítják az ELMŰ-nél, hiszen egy társasházi fővezeték "megcsapolása" esetén a lakótársak fizetik az elfolyt áramot. Közvetve pedig: az áramlopás kiküszöbölésével egy átlagos fogyasztó számlája havonta akár 400 forinttal is kevesebb lehetne.

Az áramszolgáltató számításai szerint Budapesten és Pest megyében évente ellopott áram Budapest közvilágításának háromévi működtetéséhez volna elegendő.

A társaság szándéka, hogy fogyasztók részesei legyenek a tolvajokkal szembeni fellépésnek. A társaság az elrettentő "hadjárat" keretében a mérőórák manipulálása és a hozzá nem értő beavatkozás következtében életüket vesztett embertársainkról is szól.

Az ELMŰ egy korábbi közleménye szerint a legserényebb "áramtolvajok" a Rózsadombon és Zuglóban laknak.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Budapesti Elektromos Művek Rt.

Korábban:

A Rózsadombon a leggyakoribb az áramlopás
(2001. június 13.)