A diákhitel kamata legfeljebb 9,5 százalékos lesz

Vágólapra másolva!
A diákhitel maximális kamata nem lehet magasabb 9,5 százalékosnál - jelentette be Tállai András, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára csütörtökön. Elhangzott az is, hogy a Diákhitel Központ Rt. új tulajdonosa a Postabank lesz.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök felhatalmazása alapján Tállai András bejelentette: a diákhitel kamata nem lehet magasabb 9,5 százalékosnál. Hozzátette: mivel a kabinet az infláció jelentős csökkenésére számít a második félévben, átvállalja a diákhitel kockázati prémiumát és az induláskor jelentkező működési költségeket is. Augusztus elején a Diákhitel Központ Rt. kommunikációs igazgatója még azt közölte, hogy a hitel kamata évi 14,8 százalékos lesz.

Az államtitkár azt is bejelentette, hogy a Diákhitel Központ Rt. a közeljövőben a Postabank tulajdonába kerül. A két táraság szoros együttműködéséről már korábban döntés született: szolgáltatási szerződést kötéséről állapodtak meg, ami a legfeljebb 210 ezer forintos diákhitel hallgatókhoz történő eljuttatásáról szólt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Postabank

Pénzügyminisztérium

Korábban:

A diákhitel kamata 14,8 százalék lesz
(2001. augusztus 1.)

A Postabank mellett az OTP is beszállna a diákhitel-piacra
(2001. július 26.)

Diákhitel: igénylés, folyósítás, törlesztés
(az Üzleti Negyed összeállítása)