Növelte nyereségét a Volkswagen

Vágólapra másolva!
A német Volkswagen autógyártó az áprilistól júniusig tartó időszakban 444 millió eurós profitot ért el, ami 13 százalékkal több mint egy évvel korábban. A cég ebben az időszakban 828 ezer autót értékesített Nyugat-Európában, 2,6 százalékkal növelve a forgalmat. A németországi eladások ugyanakkor több mint 8 százalékkal estek vissza.
Vágólapra másolva!

Európa legnagyobb autógyártója, a német Volkswagen pénteken bejelentette, hogy a második negyedévben elért nyeresége 13 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest, köszönhetően a külföldi eladások növekedésének. A vállalat hazai forgalma ugyanakkor visszaesett - írja a CNNfn..

A wolfsburgi székhelyű vállalat nettó nyeresége 444 millió euróra - mintegy 390 millió dollárra - nőtt az áprilistól júniusig tartó időszakban, a tavalyi év második negyedévében elért 394 millió eurós profithoz képest. Az adózás előtti eredmény 17,4 százalékkal nőtt, és 805 millió eurót tett ki. A Reuters által megkérdezett szakértők előzetesen 810 eurós nyereséget valószínűsítettek. A Volkswagen forgalma 10 százalékkal nőtt, 23,7 milliárd euróra.

A cég németországi eladásai a jó eredmények ellenére 8,3 százalékkal estek vissza, ebben az időszakban összesen 255 ezer autót értékesítettek. A nyugat-európai forgalom ugyanakkor 2,6 százalékkal nőtt, ami 828 ezer eladott autót jelent.

A Volkswagen részvényeinek árfolyama 0,8 százalékkal emelkedett 52,46 euróra a frankfurti értéktőzsdén. A papírok értéke a márciusi 62,99 eurós csúcs óta 17 százalékkal csökkent.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Volkswagen