Az AT&T elutasította a Comcast 58 milliárd dolláros ajánlatát

Vágólapra másolva!
Az AT&T elutasította a harmadik legnagyobb amerikai kábeltévé-társaság, a Comcast 58 milliárd dollár értékű ajánlatát a legnagyobb amerikai távközlési cég szélessávú kábelszolgáltató részlegére. Néhány elemző szerint ez a vállalat feldarabolásán keresztül az AT&T márkanév eltűnéséhez vezethet.
Vágólapra másolva!

Az AT&T az elutasítást azzal indokolta, hogy a Comcast ajánlata nem tükrözte a részleg valódi értékét, és a rivális vállalat piaci pozíciói túlságosan megerősödtek volna az ajánlat elfogadása esetén. A fúzió létrejöttével a Comcast a világ legnagyobb kábeltársaságává vált volna mintegy 22 millió előfizetővel.

A BBC tudósítása szerint ugyanakkor a Comcast ajánlata elgondolkodtatta az AT&T vezetését: korábban úgy tervezték, hogy három részre osztják a céget, de a felvásárlási ajánlat a tervek felülvizsgálatára késztetheti a távközlési cég menedzsmentjét.

Néhány Wall Street-i elemző úgy véli, hogy ha mégis feldarabolják a vállalatot, akkor felvásárlások sorozata venné kezdetét, és ezek egy-két éven belül az AT&T márkanév eltűnéséhez vezetnének.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

AT&T

Comcast

Korábban:

A Comcast 58 milliárd dollárt kínál az AT&T kábel-részlegéért
(2001. július 9.)