Élménypark épül Szegeden

Vágólapra másolva!
A német Deyle GmbH egyik vállalata kongresszusi központot és élményparkot épít Szegeden. A mintegy 150 millió márkás beruházás keretében szálloda, fürdő, vásárcsarnok és futballpálya is épül Csongrád megye székhelyén.
Vágólapra másolva!

A szegedi berugházásba kezdő Deyle cég fejleszti a budapesti Dagály strandot is, ahol az építkezés hamarosan megkezdődik. A beruházásra létrehozott Móra-Dóm Kft. 49 százalékban a város önkormányzata, 51 százalékban pedig a stuttgarti SFG Sport- und Freizeitanlagen GmbH tulajdonában van. A cég az Uwe Deyle birtokában lévő, a Dagály strand melletti négycsillagos szállodát és az élményfürdőt építő Deyle GmbH egyik leányvállalata.

A kongresszusi központ helyéről egyelőre viták folynak, annyi azonban bizonyos, hogy a létesítményhez kapcsolódva az SFG kaszinót, 120 szobás hotelt, egy rehabilitációs központot és klinikát, továbbá egy élményfürdőt is építene. A beruházás első szakaszában valósulna meg egy multifunkcionális vásárcsarnok, amely egyben sportolási lehetőségeket is biztosítana. Az építkezés második ütemében futballstadion és atlétikai csarnok megépítéséről tárgyalnak a befektetők. Az ingatlanfejlesztés első szakasza mintegy 100 millió márkát emésztene fel, a teljes összeg pedig várhatóan eléri majd a 150 millió márkát. A területet az önkormányzat biztosítja.

Az SFG anyavállalata, a Deyle GmbH idén két új élményfürdőt adott át Németországban, melyek összértéke elérte a 100 millió márkát. A szegedi beruházás a Stralsundben épült, 14 millió márkát igénylő Hanse Dom mintájára készül. A vállalatot először az Ifjúsági és Sportminisztérium és a Fővárosi Önkormányzat kereste meg, hogy gyorskorcsolyapályát építsen Budapesten. A Deyle részt vett a Budapest Sportcsarnok felújítására kiírt tenderen, melyen Rózsa szerint csak azért nem nyert, mert akkor még nem ismerték a céget Magyarországon. A társaság jelenleg egy kecskeméti sportcsarnok építéséről folytat tárgyalásokat, a tervezett beruházás értéke mintegy 40 millió márka.

(MTI)

Ajánlat:

Deyle GmbH

A Deyle Stralsundben épült élményparkja