Vágólapra másolva!
A közel tízezer, civil szervezetektől érkezett pályázatból 3308-at talált támogatásra érdemesnek az Informatikai Kormánybiztosság. A civilek összesen 1,6 milliárd forint támogatásban részesülnek, melyet számítástechnikai eszközparkjaik fejlesztésére fordíthatnak.
Vágólapra másolva!

Összesen 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott 3308 civil szervezet a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosságától. A támogatást számítógépes eszközpark fejlesztésére fordíthatják a szervezetek közel másfél hónap múlva - közölte Stumpf István kancelláriaminiszter csütörtökön. A támogatottak között van 165 teleház és telekunyhó is.

Az elbírálásnál előnyt élveztek azok a szervezetek, melyek tevékenységi köre hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkóztatására, foglalkoztatásának elősegítésére összpontosít.

Kocsmából a teleházba

Amellett, hogy a támogatások enyhíthetik a technológiai szektor Magyarországon is tapasztalható gyengélkedését, a fiatalság mentális állapotára is igen jó hatással vannak. Fekete Gábor, az Informatikai Kormánybiztosság Programkoordinációs Főosztályvezetője a csütörtöki sajtóértekezleten elmondta: a Teleház Kht.-től szerzett információk szerint azokon a területeken, ahol teleház működik, jelentősen megváltoznak a fiatalok szórakozási szokásai; az addig kocsmában eltöltött időt gyakran a teleházakban való foglakozások váltják fel.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Informatikai Kormánybiztosság