A várakozási sáv tetején az ING eredménye

Vágólapra másolva!
A biztosítási üzletág erős teljesítménye révén a banki részleg stagnálása ellenére is a várakozási sáv felső végén teljesített az idei első fél évben a holland ING Groep NV banki és biztosítási csoport.
Vágólapra másolva!

A csütörtöki eredmény-beszámoló szerint az egyszeri tételek előtt számolt nettó eredmény 2,403 milliárd euró - részvényenként 1,24 euró - volt, 16 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakában mértnél. A Dow Jones elemzői konszenzusa 2,20-2,41 milliárd euró közötti eredményt valószínűsített az idei első hat hónapra.

A banki üzletág nettó eredménye 0,9 százalékkal 940 millió euróra nőtt, a biztosítási részleg profitja azonban 1,463 milliárd euró volt, 28,4 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A kezelt vagyon értéke éves összevetésben 7,2 százalékkal 539,2 milliárd euróra nőtt az idei első fél évben.

A cég a csütörtöki beszámolóban óvatos megfogalmazással, de egyértelműen rontotta idei egész éves növekedési előrejelzését: a közlemény szerint az egyedi tételek nélkül számolt EPS (egy részvényre jutó profit) "legalább 17 százalékkal" fog nőni 2001-ben, de csak akkor, ha a gazdasági és a piaci klíma nem romlik tovább. Az ING korábban a részvényenkénti profit 18 százalékos, vagy még nagyobb növekedését jósolta erre az évre.

(MTI)

Ajánlat:

ING Groep NV