A McDonald's kárára elkövetett csalássorozatot lepleztek le

Vágólapra másolva!
Nyolc embert letartóztattak az Egyesült Államokban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy éveken keresztül "lebundázták" a McDonald's amerikai gyorsétterem-hálózatában rendezett nyereményjátékokat. Az elmúlt hat év során a tettesek mintegy 13 millió dollár értékű nyereményt vettek fel, miután az első számú gyanúsított, aki a nyereményjátékokat szervező cégnél dolgozott, rendre kilopta a nyerő darabokat a játékokból - írta a BBC News szerdán.
Vágólapra másolva!

A gyanúsítottakat az FBI tartóztatta le hosszas megfigyelést követően. A nyomozók szerint az első számú gyanúsított, Jerome Jacobson, aki a McDonald's nyereményjátékait terjesztő marketingcég alkalmazottja volt, rendszeresen ellopta a játékok nyerő darabjait. A tettestársai azután felvették az összesen mintegy 14 millió dollár értékű nyereményeket, amelyek között autók, elektronikai eszközök és egy egymillió dolláros készpénz nyeremény is volt.

Az FBI szerint további letartóztatásokra is lehet számítani az ügyben. A gyanúsítottak, amennyiben bűnösnek találják őket, akár öt év börtönre és 250 ezer dolláros pénzbüntetésre számíthatnak.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

McDonald's

FBI