Folytatódó válság a technológiai szektorban

Vágólapra másolva!
Mind a Dell, mind pedig a Hewlett-Packard profitja jelentősen csökkent a júliusban végződött pénzügyi negyedévben. Wall Street-i elemzők a két óriáscég eredményeit úgy tekintik, mint amelyek jól jellemzik a technológiai szektor általános állapotát - közölte pénteken a BBC.
Vágólapra másolva!

A Dell profitja a júliusban végződő negyedévben 28 százalékkal, 433 millió dollárra csökkent éves összevetésben, míg a Hewlett-Packard nyeresége 89 százalékkal, 111 millió dollárra mérséklődött. A romló eredményeket mindkét cég a stagnáló piaci kereslettel és az élesedő árharccal indokolta.

A Hewlett-Packard azt is közölte, hogy ebben a negyedévben forgalmának bővülésére számít, de azt elsősorban szezonális hatásoktól, és nem az iparág élénkülésétől várja.

A visszaesésre reagálva korábban a Dell 4 ezer, a Hewlett-Packard pedig 6 ezer alkalmazottja elbocsátását jelentette be.

Az amerikai kereskedés befejezése után közzétett adatokat a piac vegyesen fogadta: a tőzsdezárás utáni kereskedésben a Dell papírjainak árfolyama 22 centtel 25,16 dollárra mérséklődött, míg a Hewlett-Packard részvényei 47 centtel 24,60 dollárra drágultak.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Dell

Hewlett-Packard