Leépítésbe kezd az elektronikai alkatrész-gyártó ABB

Vágólapra másolva!
A világszerte több mint 100 országban tevékenykedő svéd-svájci elektronikai eszközgyártó társaság, az ABB az elkövetkező másfél évben 12 ezer alkalmazottjától válik meg - jelentette a társaság zürichi sajtótájékoztatóján. Hónig Péter az ABB Hungary kommunikációs igazgatója kérdésünkre elmondta, itthon is lesznek átszervezések, több vállalati részt összevonnak, a magyarországi piac bővülése azonban nem indokolja a leépítést.
Vágólapra másolva!

A társaság a gyenge konjunktúra miatt összesen mintegy 12 ezer alkalmazottjától válik meg az elkövetkező másfél évben, ami nyolc százalékos leépítést jelent, és összesen mintegy 430 millió eurós költséggel jár. Az ABB Hungary kommunikációs igazgatója, Hónig Péter az Üzleti Negyed kérdésére elmondta, hogy a magyarországi piacbővülés nem ad okot a leépítésre, ugyanakkor sor kerül több, jelenleg különálló társaság összevonására, s így adódhatnak átfedések egyes tevékenységi körökben.

Az ABB az idei év első negyedévében 40 százalékkal kevesebb profitot termelt, mint az azt megelőző év hasonló időszakában, így a gyengülő kilátások mellett a költségcsökkentés is erőteljes motiváció lehet a leépítésben. Az ABB-nél egyébként az új vezérigazgató, Jörgen Centermann hivatalba lépésekor kezdődött meg a konszern átszervezése.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

ABB