Az év végére minden második magyarnak lesz mobilja

Vágólapra másolva!
Az idei év végére várhatóan 4, 5 millió mobil előfizető lesz Magyarországon és mobiltelefon tulajdonosok száma meghaladja a vezetékes előfizetőkét. Az új ügyfelek nagy része a 20 évnél fiatalabbak közül kerül ki és egyre több nő vásárol majd mobilkészüléket. Westel Mobil Távközlési Rt. várakozásai szerint idén az előfizetők mintegy fele tartozik majd a társasághoz.
Vágólapra másolva!

Óvatos becslések szerint 2001 végére 4,5 millió mobil előfizető lesz Magyarországon, s reményeink szerint az ügyfelek legalább fele továbbra is a Westel Mobil Távközlési Rt-hez tartozik majd - közölte Sugár András, a társaság vezérigazgatója az Új üzleti modell című konferencián szerdán Budapesten.

A vezérigazgató elmondta: az már most is bizonyosra vehető, hogy az idén a mobil előfizetők száma meghaladja a vezetékes előfizetőkét. Számuk már december végén túllépte a 3 milliót, s azóta is dinamikusan nő.

Sugár András szerint az idén az új ügyfelek több mint fele a 20 événél fiatalabbak közül kerül ki, valamint egyre több nő és szakmunkás vásárol majd mobilkészüléket.

Az új előfizetők döntő többsége, 80-85 százaléka feltölthető kártyacsomagot vásárol, s nem a hagyományos, utólagos fizetési formát választja.

A vezérigazgató úgy vélte, hogy az előfizetők összetételének változására fel kell készülniük az ügyfélszolgálatoknak is, mivel egyre több olyan embernek lesz mobil készüléke, akik nem tanulmányozzák tüzetesen a technológiai és szolgáltatási leírásokat. Kiemelte továbbá, hogy több energiát kell fordítani az előfizetők megtartására.

Sugár András elmondta: a Westelnek december végén 1,599 millió ügyfele volt, számuk január végére eléri az 1,7 milliót.

(MTI)

Korábban:

Másfélmillió Westel Mobil előfizető
( 2000 december 14.)

Már több mint 3 millió előfizetője van a magyar mobilszolgáltatóknak
( 2000 december 29.)

Sokan kaptak mobilt karácsonyra
( 2001 január 5.)

Ajánlat:

Westel