Csökkent a munkanélküliség a második negyedévben

Vágólapra másolva!
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az áprilistól júniusig tartó időszakban 5,6 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, 0,9 százalékkal alacsonyabb mint egy évvel korábban. A munkanélküliek száma 229,9 ezer volt ebben az időszakban, a foglalkoztatottak száma pedig 3 millió 849 ezer 800. A munkanélküliségi ráta az Észak-Alföldön volt a legmagasabb, és a Közép-Dunántúlon volt a legalacsonyabb.
Vágólapra másolva!

A munkanélküliségi ráta 5,6 százalék volt április és június között, ami 0,9 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A munkanélküliek száma az áprilistó júniusig tartó időszakban 229,9 ezer volt, mintegy 37 ezerrel kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. A foglalkoztatottak száma az utóbbi három hónap átlagában 3 millió 849 ezer 800 volt, ami megközelítően 23 ezerrel haladja meg az előző év azonos időszakában regisztrált adatot.

Magyarországon a munkanélküliek 46,3 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást, a munkanélküliség átlagos időtartama 16 hónap volt április és június között. A 15-24 éves fiatalok 10,2 százalékos munkanélküliségi rátája 1,7 százalékpontos csökkenést mutatott az előző év azonos időszakához képest.

A nyilvántartott munkanélküliek között 110,3 ezer fő kapott munkanélküli-járadékot, 64,3 ezren jövedelempótló támogatásban, míg az utóbbit felváltó rendszeres szociális segélyben 72,6 ezren részesültek.

A második negyedévben a munkanélküliségi ráta az Észak-Alföldön volt a legmagasabb, 8,3 százalék, és a Közép-Dunántúlon a legalacsonyabb, 3,8 százalék.

(MTI)

Ajánlat:

Központi Statisztikai Hivatal