Dombornyomásos pecsét kerül az adóigazolásokra

Vágólapra másolva!
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal dombornyomásos bélyegzővel látja el az adó- és jövedelemigazolásokat, hogy az okmányok hitelessége könnyebben felismerhető legyen. A hivatal azért választotta a domború szárazbélyegzőt, hogy az intézményeknek ne kelljen visszaigazolást kérniük, illetve, hogy a bélyegző könnyen felismerhető legyen és nehezebb legyen hamisítani. 
Vágólapra másolva!

Dombornyomásos bélyegzőkkel látja el az adó- és jövedelemigazolásokat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) annak érdekében, hogy az okmányok hitelessége könnyebben felismerhető legyen - mondta Sas Gyula az adóhivatal osztályvezetője kedden.

Sas Gyula közölte: az idén az első öt hónapban 85 ezer adóigazolást és közel 65 ezer jövedelemigazolást adott ki a hivatal. Ilyen jellegű okiratra egyre szélesebb körben van szükség, például a pénzintézetek sokszor kérik hitelekhez, de pályázatoknál is egyre gyakoribb feltétel.

Az adóhivatal azért döntött az úgynevezett szárazbélyegző használata mellett, hogy ne kelljen az adott intézményeknek visszaigazolást kérniük - mondta az osztályvezető. A dombornyomásos pecsét hitelessége ugyanis sokkal könnyebben felismerhető és nehezebb hamisítani.

Az osztályvezető azt is közölte, hogy a hamisítások száma elenyésző, de reményeik szerint ezzel a lépéssel számuk tovább csökken.

(MTI)

Ajánlat:

APEH