A vártnál kissé gyengébb az Oracle negyedik negyedéve

Vágólapra másolva!
Az Oracle szoftvergyártó pénzügyi évének negyedik negyedében a várakozásoktól némileg elmaradó üzleti eredményről számolt be. A vállalat vezetése a most folyó negyedévre az előrejelzéseknek megfelelő bevételre számít - írja a CNNfn. A bejelentést követően a cég részvényeinek árfolyama 1,38 dollárral emelkedett a zárás utáni kereskedésben.
Vágólapra másolva!

A világ második legnagyobb szoftvergyártójának bevételei ebben az időszakban 3,26 milliárd dollárra estek vissza az egy évvel korábban mért 3,4 milliárd dollárról. A First Call által megkérdezett szakértők szintén 3,4 milliárd dolláros bevételt valószínűsítettek a negyedik negyedévre.

A cég 855 millió dolláros - részvényenként 15 centes - nyereséget könyvelhetett el a negyedik negyedévben, szemben a tavalyi év hasonló időszakában elért 925,9 millió dolláros profittal. A részvényenkénti nyereség egy centtel jobb az elemzők által előzetesen vártnál.

Az Oracle részvényeinek árfolyama 0,16 dolláros esést követően 14,84 dolláron zárták a hétfői kereskedési napot a New York-i Nasdaq-on. A zárás utáni kereskedésben a papírok értéke 1,38 dollárral nőtt és 16,12 dollárt ért el.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Oracle