Veszteséget vár a második negyedévre a Philips

Vágólapra másolva!
A Philips Electronics a második negyedévre 175 millió eurós veszteséget valószínűsít félvezető részlegénél, elsősorban a cég forgalmának várható 20-25 százalékos csökkenése miatt. A vállalat az elmúlt év hasonló időszakában még 324 milliós nyereséget könyvelhetett el. A bejelentést követően a cég papírjainak árfolyama 8,1 százalékkal csökkent Amszterdamban.
Vágólapra másolva!

A holland Philips Electronics NV a második negyedévben veszteséget vár félvezető részlegénél. A működési veszteség a leányvállalatnál előreláthatólag 175 millió euró lesz, - szemben az egy évvel korábbi 324 millió eurós nyereséggel - amit főként a forgalom csökkenése és a mobil telefonokban és monitorokban használt chipek iránt lecsökkent kereslet okoz.

A cég pénteki bejelentése szerint a félvezető részleg forgalma 2001 első negyedéhez képest a második negyedévben 20-25 százalékkal csökken, és a negyedév végére a berendezések kapacitáskihasználtsága 40-45 százalékra esik vissza.

A Philips részvényeinek árfolyama 8,1 százalékkal 27,15 euróra csökkent az amszterdami értéktőzsdén. A holland cég papírjai idén eddig 29 százalékot veszítettek értékükből.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Philips

Korábban:

A Philips profitcsökkenésre számít az első negyedévben
(2001. március 20.)