A Standard & Poor's leértékelheti a KPN-t

Vágólapra másolva!
Amennyiben a holland KPN távközlési cég az év végéig nem csökkenti legalább 5,4 milliárd euróval adósságait, akkor a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő rontja a vállalat besorolását - jelentette szerdán a Bloomberg hírügynökség a hitelminősítő közleményére hivatkozva. A KPN a PanTel többségi, és a Pannon GSM legnagyobb tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

A Standard & Poor's közleménye szerint amennyiben a holland távközlési cég adóssága az év végéig nem csökken a jelenlegi 23,2 milliárd euróról 17,8 milliárdra, úgy a hitelminősítő lerontja a KPN hosszú távú adósságainak jelenlegi, BBB+, és a rövid távú kötelezettségek A-2 besorolását.

A holland vállalat korábban bejelentette: részvénykibocsátással és kelet-európai érdekeltségeinek eladásával kívánja finanszírozni adóságai egy részét. A Standard & Poor's közleménye szerint a tranzakciók kevés sikerrel kecsegtetnek, mert a távközlési szektor gyengélkedése miatt a várt bevétel kevesebb, mint felére számíthat csak a KPN. A hitelminősítő emlékeztet: az európai távközlési cégek piaci értéke 35 százalékkal zuhant az elmúlt hat hónapban.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Standard & Poor's

KPN

Korábban:

Ötmilliárd eurós részvénykibocsátásra készül a KPN
(2001. június 1.)

A KPN még nem talált vevőt kelet-európai érdekeltségeire
(2001. május 2.)

Eladja Pannon GSM-részesedését a legnagyobb tulajdonos KPN
(2001. március 26.)