Egyesülhet a KLM és a British Airways

Vágólapra másolva!
A holland királyi légitársaság, a KLM ismét tárgyalásokat kezdett a brit British Airways légitársasággal. A két cég szóvivői ugyan beismerték a megbeszélések tényét, de cáfolták, hogy azok a két vállalat egyesüléséről folynának. Az elmúlt év szeptemberében sikertelenül végződtek a két társaság négy hónapig tartó fúziós tárgyalásai, elsősorban a KLM aggályai miatt. Az egyesüléssel egyébként a világ harmadik legnagyobb légitársasága jönne létre. 
Vágólapra másolva!

A KLM holland légiforgalmi társaság hétfőn megerősítette, hogy felvette a kapcsolatot a British Airways brit légitársasággal, azonban egy esetleges fúzióról nem kezdődtek tárgyalások. Általános és informatív jellegű megbeszélésekről van csupán szó - nyilatkozta a KLM szóvivője.

A nyilatkozat arra a Sunday Times-ban megjelent írásra reagál, amelyben a tekintélyes brit lap a két légiforgalmi társaság fúziós megbeszéléseinek felújításáról számol be.

A közel 7 milliárd dolláros ügylet eredményeként a világ harmadik legnagyobb légitársasága jönne létre. A KLM és a British Airways négy hónapig tartó fúziós tárgyalásai egyébként tavaly szeptemberben szakadtak meg, mivel a KLM vezetői a társaság nemzeti jellegének elvesztésétől tartottak egy esetleges fúziót követően. Különböző nemzetközi megállapodások miatt a holland légitársaság elesne bizonyos jogoktól is, amennyiben brit irányítás alá kerülne. A British Airways például megtilthatná a holland cég korlátozás nélküli jelenlétét a nagy hasznot hozó amerikai piacon.

A KLM szóvivője hangsúlyozta: a holland légitársaság sok céggel tárgyal az együttműködésről, de ezek nem hivatalos jellegűek.

A British Airways szóvivője ugyancsak megerősítette a két légitársaság vezetőinek tanácskozását, de cáfolta, hogy fúziós tárgyalásokat folytattak volna.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

British Airways

KLM