Befejeződött a 3,5 gigahertzes ferkvencia blokkjaira kiírt árverés

Vágólapra másolva!
Az 5 blokkra kiírt árverésen az AnTetra, Pantel és a MATÁV 600 millió forintot, a GTS Magyarország 550 milliót, a V-com pedig 400 millió forintot fitzetett egy-egy blokkért - jelentette be a Budepesti Hírközlési Felügyelet. Ugyan indult az árverésen, ám lemaradt a versenyben a cseh-szlovák vegyesvállalat, a Tele2.
Vágólapra másolva!

Sikeresen befejeződött a 3,5 gigahertzes frekvencia 5 blokkjára kiírt árverés, amelyen az AnTetra a GTS Magyarország, a MATÁV, a PanTel, valamint a V-com jutott hozzá egy-egy frekvenciarészhez - jelentette be Gricserné Heszky Enikő, a Budapesti Hírközlési Felügyelet igazgatója hétfőn Budapesten.

A frekvenciablokkokat eredetileg egyenként 300 millió forintért írták ki, ám az árverésen az AnTetra, a MATÁV és a Pantel egyenként 600 millió forintot, a GTS Magyarország 550 millió forintot, míg a V-com 450 millió forintot fizetett egy-egy blokkért. Az árverésen indult a Tele2 is, ám lemaradt a versenyben.

A nyertesek 15 évre jutottak a frekvenciákhoz, és fenti összegeket 45 napon kell befizetniük - közölte a Budapesti Hírközlési felügyelet igazgatója.

(Az [origo]-t és az Üzleti Negyedet kiadó Axelero Rt. a MATÁV-csoport tagja - a szerk.)

(MTI)

Ajánlat:

Hírközlési Főfelügyelet

Korábban:

Mégis részt vehet a MATÁV a frekvencia-árverésen
(2001. május 21.)

Kiírják az árverést a 3,5 GHz-es frekvenciatartomány öt blokkjára
(2001. február 22.)