Márciusban parlament előtt a hírközlési törvény

Vágólapra másolva!
Az egységes hírközlési törvény tervezetének utolsó változatát pénteken küldik el az érintetteknek, így a kancelláriaminiszter szerint esély van arra, hogy a tervezet március közepén a parlament elé kerüljön, és azt még a tavaszi ülésszak elfogadja. A miniszter elmondta: a kormány örül annak, hogy idén 15-20 százalékkal csökken az internet-szolgáltatások díja.
Vágólapra másolva!

Stumpf István a Miniszterelnöki Hivatal vezetője az E-Government című fórumon csütörtökön az egységes hírközlési törvény tervezetével kapcsolatban kijelentette: a kormány szándéka az, hogy a 2002. január 1-től felszabaduló távközlési piacon ne következzen be árrobbanás, és az előfizetők az elkövetkezendő időszakban is konszolidált árakon juthassanak a szolgáltatásokhoz.

Stumpf István elmondta azt is, hogy hamarosan megtörténik az elektronikus aláírásról szóló törvénytervezet kormányzati egyeztetése.

A kancelláriaminiszter az elektronikus közbeszerzésről kijelentette: év végére létrehozzák azt a rendszert, amelynek segítségével jövőre már elektronikus úton folyhat a közbeszerzés.

A miniszter közölte azt is, hogy 2001-ben mintegy 15 milliárd, 2002-ben 20 milliárd forintot fordítanak informatikai programok megvalósítására, az információs társadalom fejlesztésére. Hozzátette: az informatikával kapcsolatos fejlesztésekre ennél több tízmilliárd forinttal több kormányzati pénz áll rendelkezésre az egyes minisztériumok költségvetésében.

A kancelláriaminiszter a nemrég lezárult távközlési tarifa-egyeztetésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a kormány megnyugvással vette tudomásul, hogy a szolgáltatók idén 15-20 százalékos internetezési díjcsökkentést helyeztek kilátásba.

Stumpf István megerősítette: hamarosan létrehoznak egy kormányzati portált, amelynek tendereztetése már folyik. A kabinet célja az, hogy minél szélesebb rétegek férhessenek hozzá ingyenesen - például a postán és a teleházakon keresztül - az internethez.

Stumpf István kijelentette: a jövőben a kormányzat nem teheti meg, hogy figyelmen kívül hagyja az internetes közösség véleményét.

(MTI)

Ajánlat:

Miniszterelnöki Hivatal