A HVB is támogatja a tőzsdeintegrációt

Vágólapra másolva!
A HVB vezérigazgatója, Matthias Kunsch Jaksity Györggyel folytatott tárgyalásai során a konzorcium nevében arra kérte az elnököt, hogy a folyamatban lévő Budapesti Árutőzsde Rt. (BÁT) és a BÉT integrációját fagyasszák be. Szalay-Berzeviczy Attila, a HVB igazgatója szerint az új tulajdonosok is akarják az integrációt, csak a szerződéssel meg akarják várni a június végi közgyűléseket - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde 68 százalékát birtokló - nem mellesleg a Budapesti Árutőzsdén is meghatározó pozíciókkal rendelkező - osztrák hátterű tulajdonosi csoport (a HVB, az Erste, a Raiffeisen, az ÖKB és a Bécsi értéktőzsde) változatlanul támogatja a két magyar tőzsde fúziós elképzeléseit, csak időre van szüksége a legkedvezőbb megoldás megtalálásához - mondta a Napi Gazdaságnak Szalay-Berzeviczy Attila, a HVB Bank letétkezelési üzletágának igazgatója, a HVB BÉT-vásárlásának ötletadója.

Szalay elmondása szerint megpróbálják tartani a szeptember 6-i kezdést, de ha a június végi közgyűlések esetleg valamivel későbbi dátumról döntenének, az sem kérdőjelezné meg magát a folyamatot.