Vágólapra másolva!
Május 3-án indul az iskolatej-akció, közölte a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium. Az akció az önkormányzati, az alapítványi és az egyházi általános iskolák tanulóira terjed ki. A gyerekek az iskolai napokon fejenként egy kétdecis, 2,8 százalék zsírtartalmú poharas tejet kapnak tízóraira.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzatok anyagi lehetőségeikhez mérten kapnak 100, 50, 25 vagy 10 százalékos állami támogatást a finanszírozáshoz, mondta az FVM közigazgatási államtitkára, Benedek Fülöp. A támogatás alapja az egy lakos adónagyságára jutó önkormányzati befizetés lesz.

A kormány százszázalékos uniós támogatást akar a tejtermékekre/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040317akormany.html

Az államtitkár szerint fokozatosan, a finanszírozás megoldásának függvényében indul az akció, május 3-ától a gyerekek 40-50 százaléka jut hozzá az iskolatejhez, teljes körűvé az ellátás 30-45 napon belül válhat. Idén a finanszírozásra előreláthatólag 1,25-1,3 milliárd forintot kell fordítani. Ebből a forrásból az agrártárcánál 800 millió forint áll rendelkezésre, emellett számolnak uniós támogatással és az áfa-visszaigénylésből adódó forrástöbblettel is, közölte a közigazgatási államtitkár.