Magyarország szamurájkötvény-kibocsátást tervez

Vágólapra másolva!
Magyarország 50 milliárd jen (468,2 millió dollár) értékben szamurájkötvény kibocsátását tervezi - írta a Reuters hírügynökség szerdán, tokiói piaci értesülésekre hivatkozva. A magyar pénzügyminisztériumban nem kívántak megjegyzést fűzni az értesüléshez.
Vágólapra másolva!

Az Államadóság Kezelő Központ (ÁKK) kedden a brit HSBC Bank és a Lehman Brothers pénzintézeteknek adott megbízást fontkötvény kibocsátásának megszervezésére a Magyar Köztársaság részére. A kötvény összegét és futamidejét a befektetői érdeklődés figyelembevételével határozzák meg, az ÁKK a befolyó összeget a 2004-ben lejáró adósság finanszírozására használja fel - közölte az ÁKK.

A szamurájkötvény külföldiek által Japánban, jenben kibocsátott kötvény. A Magyar Nemzeti Bank korábban is bocsátott már ki ilyen kötvényt.

Az idei tervek szerint Magyarország összesen 3 milliárd euró értékben bocsát ki kötvényeket, a tavalyi, összesen 2 milliárd eurós értékű ilyen fajtájú külső finanszírozás után. Az év elején már volt egy egymilliárd euró értékű kötvénykibocsátás, 1,2 milliárd eurónyi befektetői igénnyel.