A ruhaboltosok számíthatnak adóellenőrzésre jövőre

Vágólapra másolva!
Az APEH által kezelt államháztartási bevételek ha nem is a tervezett szerkezetben, de összességében a költségvetésben előirányzottnak megfelelően teljesülnek az idén. Ez 5530 milliárd forint körüli bevételt jelent a költségvetésnek - közölte Király László György, az adóhivatal elnöke. Jövőre kiemelt ellenőrzésre számíthatnak majd a ruházati cikk kereskedők.
Vágólapra másolva!

Személyi jövedelemadó bevételekből a tervezethez képest valamivel kevesebb, míg az általános forgalmi adóból több bevétele lesz a költségvetésnek 2003-ban ahhoz viszonyítva, amennyit az év elején terveztek - mondta az elnök.

A jövő évi ellenőrzési irányelvet várhatóan már január első napjaiban hozza nyilvánosságra a hivatal, bár a jogszabály február 20-ig ad erre lehetőséget. Annyit azonban az elnök elárult, hogy jövőre kiemelt ellenőrzésre számíthatnak a ruházati cikk kereskedők. A ruházati cikkeknél elsősorban az áru eredetét vizsgálja majd a hivatal, és nemcsak a kínai árusoknál - hangsúlyozta Király László György.

Az adóhivatal kiemelt figyelmet fordít majd az evás cégek által kibocsátott nagyobb értékű számlákra, arra, hogy valóban van-e mögötte teljesítés. Ez nem az evások, hanem a számlát befogadók ellenőrzését jelenti.