Rendes földhivatali nyitvatartás a jövő héten

Vágólapra másolva!
A jövő héten a szokásos ügyfélfogadási rend szerint, tehát hétfőn, kedden és szerdán 7-től 18 óráig várja klienseit a Fővárosi Kerületek Földhivatala - közölte a hivatal vezetője. Pálfalvi István szavai szerint a megszokottnál erősebb ügyiratforgalomra számítanak, de soron kívüli nyitvatartást nem terveznek.
Vágólapra másolva!

Az irodán belül megvan a lehetőség az átcsoportosításra, vagyis arra, hogy egyszerre többen fogadhassák a beérkező iratokat - tette hozzá. Pénteken mintegy 3400 dokumentumot, a megszokottnak több mint kétszeresét adták be a hivatalhoz, amely 17 óráig tartott nyitva.

A hivatalvezető elmondta: a pénteki rohamot a fővárosi fölhivatalban a kormány az új lakástámogatási rendszerre vonatkozó szerdai bejelentésének félreértése okozhatta.

Roham a kedvezményes lakáshitelekért/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20031212roham.html

A jogszabály, mely a támogatott hitelek plafonját csökkenti, azt írja elő: még a korábbi feltételek mellett vehetnek igénybe lakáshitelt a december 12-ig megkötött és ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi szerződéssel, míg a földhivatali beadás határideje a kihirdetéstől számított tizedik nap, december 22-e - mondta Pálfalvi István, hozzátéve: ezt érthették félre az emberek.

Felhívta a figyelmet arra is: akik még kedvezőbb feltételekkel szeretnék igénybe venni a lakáshitelt, a beadás utolsó napján, december 22-én éjfélig postán is elküldhetik érvényes szerződésüket a földhivatalokhoz.

A lakáshitelekről szóló, szerdán megszületett kormányrendelet a lakáscélú állami támogatásokról szóló korábbi kormányrendeletet módosítja, s a kihirdetését követő 10. napon lép hatályba. A rendelet értelmében a támogatott hitelek plafonja új lakásnál 15 millió forint marad, használt lakás esetében a jelenlegi 15 millióról 5 millió forintra csökken.