Egységes parkolási rendszer a fővárosban

Vágólapra másolva!
Jövő nyártól egységessé válik a fővárosi parkolási rendszer - jelentette be szerdán Fürst György, a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulásának (FÖPT) soros elnöke. A Világgazdaság információi szerint a bejelentés - bár elvben tükrözi a főváros és a kerületek szándékát - még korainak tűnik.
Vágólapra másolva!

A soros elnök elmondta: a parkolási társuláshoz tartozó három pesti és négy budai kerület egyetértett az egységes parkolási szolgáltatási rendszer alkalmazásával. A FÖPT tárgyal Óbudával, Újpesttel, illetve Csepellel is arról, hogy a közeljövőben csatlakoznak a társuláshoz, tehát újabb három kerületben vezetnék be a fizetős közterületi parkolást.

Rekorddíjazás a foci Eb-nhttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-11-27&d=2003-11-27&r=&c=5&fr=orSzponzorkeringő Baumgartner Zsolttalhttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-11-27&d=2003-11-27&r=&c=1&fr=orKésve fizető magyar cégekhttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-11-27&d=2003-11-27&r=&c=39&fr=orVálság tört ki a paktum körülhttp://vg.hu/index3.php?app=cikk&datum=2003-11-27&d=2003-11-27&r=&c=14&fr=or

Budapesten jelenleg három parkolási társulás működik. Fürst György szerint - mivel a másik két társulásban csak három kerületi önkormányzat tag - ésszerű a legnagyobb szervezet, a FÖPT rendszerét kiterjeszteni a főváros egészére, s egy üzemeltetőt megbízni a működtetéssel.

Nem drágul többet idén a parkolás Budapesten/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030507nemdragul.html

Pásti Imre, a Főpolgármesteri Hivatal alosztályvezetője kérdésünkre elmondta: a főváros egyeztetést folytat mind a 23 kerülettel az új parkolási stratégia alapelveiről. A tervek szerint a kerületek véleménye alapján januárban terjesztenék a stratégiát a főpolgármesteri kabinet, majd a fővárosi közgyűlés elé. Ennek elfogadása után fél év alatt készülhetne el az új fővárosi parkolási rendelet. A főváros egyetért azzal, hogy egységes parkolási társulást kellene létrehozni, ám ennek részleteiről még nincs döntés, az egységes rendszer működtetését pedig célszerűnek tartanák több üzemeltetőre bízni.

(vg.hu)