Számítsa ki nálunk a kötelezőjét!

Vágólapra másolva!
Az [origo] és a Netrisk együttműködésében mától elérhető a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások 2004-es évi díjszabásait bemutató és online szerződéskötést is lehetővé tevő szolgáltatásunk. Kötelező-kalkulátorunk segítségével könnyen eligazodhat a biztosítók kínálatai közt, kiválaszthatja az Önnek megfelelő biztosítót, és az online szerződéskötéssel az ügyintézés is leegyszerűsödik.
Vágólapra másolva!

A biztosítók október 30-án két országos napilapban közzétették jövő évre vonatkozó díjszabásaikat, melynek áttanulmányozását követően minden gépjármű-tulajdonos mérlegelheti, hogy marad-e jelenlegi biztosítójánál vagy esetleg biztosítót vált. A döntés meghozatala nem igényel különösebb szakértelmet, az objektív tényezők közül elegendő a díjat figyelembe venni, mivel a különböző biztosítók szolgáltatásai kötelező esetében teljesen egységesek, ennek keretét kormányrendelet szabályozza. A biztosítóválasztásban azonban szubjektív tényezők is befolyásolnak bennünket, ezek közül általában az adott biztosítóról, ismerősöktől, barátoktól hallott információ a legmeghatározóbb.

Kötelező 2004-kalkulátorhttp://origo.netrisk.hu/okgfb/otarifal.php

Az elmúlt években a biztosítottak néhány százaléka élt azzal a lehetőséggel, hogy biztosítót váltson. Becslések szerint idén ugyanakkor megnőhet a biztosítót váltók száma. Ennek egyik oka, hogy a piacon több új szereplő is megjelent, akik a gazdaságos üzemi méret gyors elérését remélhetik a biztosítót váltók köréből. Szakértőnk szerint kötelező felelősségbiztosítás esetében ennek egyetlen, célravezető módja a versenytársakénál kedvezőbb árajánlat kínálása.

A biztosítót váltók számának növekedését eredményezheti továbbá az is, hogy az ügyfelek egyre tájékozottabbak, ismerik lehetőségeiket. Ma induló online szolgáltatásunkkal is ehhez kívánunk hozzájárulni. Kalkulátorunk segítségével néhány másodperc alatt megismerhetők a biztosítók ajánlatai, továbbá azok részére, akik biztosítót szeretnének váltani, ennek egy kényelmes módját kínálja rendszerünk.

Válasszunk új biztosítót vagy maradjunk a réginél? A kérdésre a választ november végéig kell megadni, mivel a jelenlegi szerződést eddig fel kell mondani ahhoz, hogy januártól új biztosítónk legyen. A felmondást követően, legkésőbb december 31-ig meg kell kötni az új biztosítást.

Netriskhttp://www.netrisk.hu

De vajon minden esetben megéri-e a váltás? Nem jár-e túl sok utánajárással? Összefoglaljuk a teendőket: a biztosítási évfordulót, azaz december 31-ét legalább 30 nappal megelőzően, írásban fel kell mondani a jelenlegi szerződést, mivel a felmondás tényét az ügyfélnek kell bizonyítani, ezért ajánlott a felmondást személyesen bevinni és átvetetni a jelenlegi biztosítóval. Ezt követően fel kell keresni az újonnan kiválasztott, kedvezőbb díjat adó biztosítót és megkötni az új szerződést. Ez eddig két út két különböző biztosítóhoz, de vajon ezzel kész is lenne a procedúra? Sajnos nem, mivel a korábbi biztosítónál megszerzett kármentes évekről szóló bonusigazolást a régi biztosító csak januárban fogja kiállítani, így még legalább egyszer el kell látogatni mindkét biztosítóhoz. Ez talán sokakat eltántorít a biztosítóváltástól, és ha a díjkülönbség nem túl megrázó, maradásra bír.

Az [origo] és a Netrisk szolgáltatása ebben is megkönnyíti az Ön dolgát. Nem kell mást tennie, mint aláírnia és faxon vagy postán elküldenie az alkuszi megbízást, ezt követően már mindent a Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Kft. intéz. Megköti az új biztosítást, felmondja jelenlegi szerződését, és gondoskodik a bonusfokozat átvezetéséről. Mindezt díjmentesen, mivel a biztosítási törvény értelmében az alkusz szolgáltatásait az a biztosító fizeti meg, amelynél új szerződését köti.