Vagyona miatt mondott le a New York-i tőzsde elnöke

Vágólapra másolva!
Egy immár hetek óta zajló, és az Egyesült Államokban óriási viharokat kavaró ügy végére kerülhet pont. A javadalmazása körüli botrány során hiteltelenné vált Richard Grasso, a New York-i tőzsde elnöke ugyanis beadta felmondását - írja a Menedzserfórum.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI fotós: Andrew Gombert (EPA)
Grasso itt még nyeregben

Tegnap este rendkívüli ülést tartott a világ elsőszámú tőzsdéjének számító New York Stock Exchange (NYSE), ahol a börze elnök-vezérigazgatója benyújtotta felmondását. Mint az intézmény egyik prominense az eseményt követő tájékoztatón közölte, a tőzsde az elmúlt hetek fejleményeit értékelve elfogadta azt.

A Reuters információi szerint a poszt nem marad betöltetlen, ugyanis az igazgatóság egyik tagja Larry Sonsini ideiglenes elnökként irányítja a tőzsdét, amíg nem sikerül új vezetőt találni. Richard Grasso a körülötte kirobbant botrány miatt volt kénytelen távozni, mert a NYSE a múlt hónapban tette közzé az igazgatónak juttatott 140 millió dolláros fizetési csomagról szóló hírt. Az összeg éles bírálatokat és általános felzúdulást váltott ki a NYSE igazgatóságának tagjaiból, politikusokból és brókerekből. Az 57 éves üzletember 1995-óta áll a New York-i tőzsde élén és éppen a múlt hónapban írta alá azt a szerződést, ami megbízatásának 2007 májusáig történő meghosszabbítását tartalmazza.

Menedzserfórum