Tovább erősödött a forint délután

Vágólapra másolva!
A reggeli forinterősödés csütörtökön délután is folytatódott a bankközi devizapiacon. A hazai fizetőeszköz fél ötkor 9,57 százalékon állt a sáv erős oldalán, ami 37 bázisponttal magasabb, mint szerdán záráskor. A szakértők szerint a külföldi bankokat felvásárlásra ösztönözte a vártnál jobb inflációs adat.
Vágólapra másolva!
Kedvező infláció, aggódó elemzők/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030911kedvezo.html

Az euróval 255,10/255,60 forint között kereskedtek csütörtökön, ez közel egy forinttal olcsóbb árfolyam, mint szerdán záráskor. A csütörtökön reggel közzétett inflációs adat meglepte az elemzőket, akik sokkal rosszabbra számítottak. A külföldi bankokat a jó adat arra ösztönözte, hogy forintot vásároljanak, ezzel erősítve az árfolyamot, mondták a kereskedők. A forgalom élénkebb volt, mint az elmúlt időszakban, mondták. A piacon úgy vélik, hogy a forint/euró árfolyam csak akkor lépi át a 255 forintos lélektani határt, ha a pénteken megjelenő fizetési mérleg adat a vártnál kedvezőbb lesz.

A dollár elkezdett erősödni a nemzetközi devizapiacon az euróval szemben, és a csütörtök reggeli 1,12 fölötti euró/dollár árfolyam után 1,11 euró/dollár körüli árfolyamra állt be délutánra. A forinthoz képest a dollár széles sávban ingadozott, 226,70 forint és 228,70 forint között.

Pénzváltóhttp://origo.eco.hu/bank/penzvalto/penzvalto.php

Az overnight forintpiacon mintegy 20 bázisponttal 9,45/75 százalékra emelkedtek a kamatok. Szakértők szerint enyhén emelkedő kamatra lehet számítani pénteken. Az állampapírok másodpiacára is kedvezően hatott az inflációs adat, az élénkülő forgalomban 1-9 bázisponttal minden lejáraton csökkent a hozamszint.