1,5 milliárdnyi bírságot szabtak ki a munkaügyi ellenőrök

Vágólapra másolva!
Az első félévben a munkaügyi felügyelőségek munkatársai összesen 27 ezer munkáltatót és több mint 29 ezer telephelyet ellenőriztek; a feltárt szabálysértések száma 23 065-öt volt, és összesen 1,581 milliárd forintos államigazgatási, valamint szabálysértési bírságot vetettek ki az ellenőrök - közölte az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF).
Vágólapra másolva!
Munkajog/uzletinegyed/allas-karrier/munkajog/index.htmlAz Üzleti Negyed rovata

A szabálysértési bírságok összegének nagysága az előző év hasonló időszakához képest 2 százalékkal csökkent és mintegy 59 millió forintot tett ki. A munkavédelmi bírságok nagyága 34 százalékkal emelkedett, és elérte a 247,8 millió forintot. A munkaügyi bírság összege 36 százalékkal, 891,5 millió forintra emelkedett. A legnagyobb mértékben - 80 százalékkal - a külföldiek szabálytalan foglalkoztatása miatt kirótt büntetések összege emelkedett, összértékük megközelítette a 380 millió forintot. A munkaügyi felügyelők által regisztrált, szabálytalanul foglalkoztatott külföldiek száma 84 százalékkal nőtt egy év alatt.

A munkaügyi felügyelők intézkedései miatti fellebbezések száma 7,5 százalékkal emelkedett, a peres ügyek száma viszont kétharmadára csökkent.

Megússzák a kényszervállalkozók foglalkoztatói/uzletinegyed/allas-karrier/munkajog/20030722nembantjak.html