Kevesebbet beszélünk vezetékesen

Vágólapra másolva!
Közel 2 százalékkal nőtt az ISDN fővonalak aránya júniusban, míg a bekapcsolt fővonalak aránya csökkent, áll a Hírközlési Felügyelet (HiF) legfrissebb jelentésében. Az egy fővonalra jutó hívások időtartama átlagosan mintegy 10 perccel csökkent egy év alatt.
Vágólapra másolva!

A 100 lakosra jutó fővonalak száma a vezetékes piacon a tavaly júniusi 36,55 darabról 35,82-re csökkent, a jelentés szerint. Ugyanakkor az ISDN fővonalak aránya a tavaly júniusi 14,44 százalékról 16,33 százalékra nőtt. A tendencia folyamatos mindkét mutató esetében, a vezetékes fővonalak száma folyamatos és hasonló mértékű csökkenést mutat, míg a bekapcsolt ISDN vonalak aránya folyamatosan nő. A májusi adatokhoz képest kismértékű a változás, a fővonalak száma száz lakosra 35,86 darab, az ISDN vonalak aránya pedig 16,26 százalék volt.

Egyre élénkebb a mobilpiaci árverseny/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030818egyre.html

Csökkent a hívások átlagos időtartama a vezetékes piacon: idén júniusban a háztartások átlagosan 6 másodperccel kevesebbet beszéltek, mint tavaly júniusban: tavaly átlagosan 176 másodpercig tartott egy beszélgetés. Az egy fővonalra jutó hívások időtartama a tavalyi szinthez képest közel 10 perccel csökkent: tavaly júniusban 235,2 perc, míg idén a hasonló időszakban 225,9 perc volt, áll a HiF jelentésében.