Egyre több külföldi bérel lakást Budapesten

Vágólapra másolva!
Továbbra is egyre több külföldi üzletember és egyetemista vesz ki lakást Budapesten. Elsősorban a nagy belvárosi lakások érdeklik őket, a kültelki lakóparkok kevésbé vonzzák a külföldieket. Általános tendencia, hogy egyre hosszabb idieg maradnak Magyarországon ezért lakásfelújításba is belevágnak. A magyar fiatalok körében a Nagykörút környéki lakások a népszerűek.
Vágólapra másolva!
Nőtt a budapesti ingatlanok ára/uzletinegyed/ingatlan/20030722nott.html

Idén is egyre több több külföldi vállalatvezető és menedzser vesz ki lakást Budapesten. A nagy multicégeknél lassanként megjelenik a menedzserek második vonala - ők jellemzően közép-európaiak. A menedzserek, épp úgy mint a külföldi egyetemisták, és a fiatal magyar szakemberek, egy két hálószobás lakást keresnek a belvárosban, lehetőség szerint közel a szórakozóhelyekhez, éttermekhez, illetve a munkahelyhez, egyetemhez. Mivel egyre hosszabb ideig maradnak Budapesten, már felújítandó lakásokat is vásárolnak, amiket aztán saját igényeikhez alakítanak.

Ingatlan/uzletinegyed/ingatlan/index.htmlAz [origo] rovata

Évek óta nem változik azon külföldiek száma, akik a nagyvállalatok felső vezetésében dolgoznak. A vezetők már nem váltják olyan gyorsan egymást, mint néhány évvel ezelőtt. Éppen ezért jóval hosszabb távra rendezkednek be a fővárosban. Elsősorban a budai luxusvillákat, és a belvárosi, nyugati színvonalon felújított luxuslakásokat keresik - írja a Világgazdaság.

Lakáshitel-keresőhttp://origo.eco.hu/bank/hitel/hitel.phpLakáshitel-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/penzugy,_bank,_biztositas/penzugy,_bankok/lakashitel

A befektetők leginkább a világháború előtti lakásokat keresik, ez 10-30 százalékkal csökkentette az 1960 é 1990 között épült lakások árait. A külföldiek körében nem túl népszerűek a külvárosi lakóparkok, ám több befektető kifejezetten nekik épített luxus lakóparkot. Úgy tűnik, nő az érdeklődés a nagykörúti fejlesztések iránt is. A magyar fiatalok általában a Nagykörút környékén vásárolnak, vagy bérelnek lakást, mert ez mind az egyetemekhez, mind a belvárosi szórakozóhelyekhez közel van.