Japán luxusvécékkel kíván terjeszkedni

Vágólapra másolva!
Japán vezető fürdőszoba-felszerelés gyártó cége, a Toto Kínát és Amerikát is meg kívánja hódítani luxusvécéivel. A több ezer dolláros "műremekek" olyan technikai berendezésekkel is büszkélkedhetnek, amelyek nem csupán vészhelyzetekben lehetnek hasznosak.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A BBC Online cikke szerint a vállalat elérkezettnek látta az időt, hogy a szigetország után Kína és Amerika felső tízezerje is megismerje a Toto csészék luxusát. Az első szállítmányok egy héten belül indulhatnak Kínába, míg az Amerikába irányuló export szeptemberben veheti kezdetét. Az igényes kivitelű és sok "extrával" telezsúfolt csészék ára igencsak borsos, ugyanis Kínában 2770 dollárba (közel 640 ezer forintba) kerül majd a Neroest fantázianevű csúcsmodell. Amerikában - a hajózási költség miatt - még drágább lesz a Toto termékpaletta csúcsa, ott ugyanis 4000 dollárért fognak csillogni a fürdőszoba-szalonokban. A cég tervei szerint Kínában 200, míg Amerikában mintegy 1000 csészére lesz igény havonta.

A Toto reklámszövege szerint a magas ár mindenképpen indokolt, ugyanis csészéik egy lépéssel a konkurencia előtt járnak technikai tudásukkal. A már-már alapszolgáltatásnak számító fűthetőségen túl, rejtett bidé és számtalan egyéb funkció kényezteti az anyagiakban feltételezhetően bővelkedő tulajdonosokat.