Engedély nélküli mobilhálózat Irakban

Vágólapra másolva!
A Szövetséges Ideiglenes Hatóság (CPA) engedélye nélkül kezdte meg a mobilhálózatok újjáépítését néhány cég Irakban. A rendszert egyelőre Bagdadban és környékén lehet használni. A társaságok tevékenysége komolyan sértheti az amerikaiak érdekeit, akik saját telefonrendszerüket telepítenék az országba.  
Vágólapra másolva!
Amerika saját mobilhálózatot építene Irakban/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030505amerika.html

A bahreini Batelco nem várta ki amíg döntés születik arról, ki is építse újjá Irakban a mobiltelefon szolgáltatást. A bagdadi GSM telefon-tulajdonosok a héten SMS-t kaptak, melyben arról tájékoztatta őket a cég, hogy ideiglenes szolgáltatást indít.

A bahreini-brit vegyesvállalat ötmillió dollárért szállított Irakba hálózati felszerelést az elmúlt hónap során. Egyelőre a bahreini hálózatot bővítették ki Irakban, így az országon belül roaming formában, Bahreinen keresztül telefonálhatnak az emberek.

Egy amerikai cég, a VoEx Bagdadban telefon és faxközpontokat létesített. Ezekben az üzletekben az emberek borsos áron telefonálhatnak, műholdas telefonokon - írja a BBC News

Az amerikaiak saját, CDMA rendszerüket építhetnék ki Irakban. A környező arab országokban élő közel hatvanmillió ember azonban egytől egyig GSM rendszerű mobiltelefont használ.