Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A turizmus is megsínyli az olaszok németellenességét

Vágólapra másolva!
Pénzben is mérhető károkat okoztak Olaszországnak vezető politikusainak németellenes kirohanásai. Több német politikus, Schröder kancellár példáját követve, idén nyáron Olaszország helyett más úti célt választ - írja a Napi Gazdaság. Berlusconi kijelentése miatt a németek 14 százaléka nem hajlandó olasz étterembe menni. Az olasz idegenforgalom félelme nem alaptalan, hiszen a németek adják az ország idegenforgalmának több mint 40 százalékát.
Vágólapra másolva!

A közép-olaszországi Marche körzet kormányzója (ahová a német kancellár nyaralni ment volna) kijelentette: kártérítést követelnek a római kormánytól minden jövedelemkiesésért, amit a német turistákat szidalmazó Stefani Stefani államtitkár kijelentése okozott.

Az Emnid közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a németek 14 százaléka nem hajlandó olasz étterembe menni Berlusconi kijelentése miatt. Az utazási irodák attól tartanak, hogy a német turisták bojkottálni fogják Olaszországot, pedig a német gazdaság gyengélkedése miatt már eddig is csökkentek a helyfoglalások.

Olaszország amúgy a németek második legkedveltebb utazási célpontja Spanyolország után, évente csaknem tízmillióan látogatnak oda, és nyolcmilliárd eurót hagynak ott. A németek adják az olasz idegenforgalom több mint 40 százalékát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről