Sztráda-napijegy feltöltőkártyával

Vágólapra másolva!
A kisebbik kormánypárt siófoki csoportja új javaslattal állt elő az M7-es autópályára szóló napijegyek ügyében. Az elképzelés szerint a napijegyek a mobiltelefonok feltöltőkártyáihoz lennének hasonlatosak, és sms-ben lehetne igazolni a díj befizetését - írja keddi számában a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A javaslatot a megnőtt siófoki forgalom sztrádára terelése érdekében dolgozták ki, és lényege, hogy az autósok megvásárolnák a sztráda-napijegyeket, és az utazás megkezdése előtt egy számítógépes rendszerbe bejelentkezve érvényesíthetnék azokat.

A díj befizetését igazoló kódszámot, valamint a gépkocsi rendszámát a felhasználó juttatná el a rendszerbe, például a napijegyen feltüntetett zöld számra küldött sms formájában.

Autó/uzletinegyed/vasarlas/auto/index.htmlAz Üzleti Negyed rovata

A másik lehetőség egy bankkártyás fizetéshez hasonló megoldás lenne, ahol a kártya kódszámát szintén egy számítógépes rendszer olvasná le, és igazolná vissza a befizetést. A javaslattevők elképzelései szerint a várhatóan nagy számú felhasználó miatt rövid időn belül megtérülnének a szükséges beruházások, és a napijegy árát így 500 forintban lehetne maximálni - írja a Népszabadság.