Visszaeshet a tippmixforgalom

Vágólapra másolva!
Várhatóan visszaesik a tippmix forgalma 2003-ban. Noha a BL-mérkőzésekre most is több tíz millió forinttal fogadnak, a Szerencsejáték Rt. szerint megtörhet az előző évek növekedési üteme. Szlovákia irodái viszont továbbra is vonzzák a magyar fogadókat - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a szerda esti BL-sztármeccsre, a Manchester United - Real Madrid találkozóra az idei év legmagasabb összegével, 33 millió forinttal fogadtak Magyarországon, a Szerencsejáték Rt. 2003-ban mégsem számít az előző évek üteméhez hasonló növekedéssel.

Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója a Világgazdaságnak elmondta: a tavalyi 10,5 milliárd forintos rekordforgalom visszaesésére számítanak ebben az évben, és hangsúlyozta, hogy 2002-ben a labdarúgó-világbajnokság miatt emelkedett a tétek összege. A tavalyi forgalmat a fogadási szabályok megváltozása és a kínálat bővítése is megnövelte.

A kínálat növekedése ellenére a magyar piacon monopolhelyzetben lévő tippmix kevesebb fogadási lehetőséget kínált, mint a szomszédos országok irodái. Tavaly jelentősen emelkedett a szlovákiai irodákat felkereső magyar tippmix-turisták száma, ahol mind az oddsok, mind a nagyszámú ajánlat kedvezőbb játékteret kínál a tippmixelők számára.

Magyarországon hetente átlagosan 200 millió forint értékben fogadnak a játékosok. Az eddigi legmagasabb heti összeggel, 360-380 millió forinttal a tavalyi labdarúgó-vb alatt játszottak. A Szerencsejáték Rt. az összes tét több mint 67 százalékát osztja szét a nyertesek között - írja pénteki számában a Világgazdaság.