Negyedével nőtt a bankkártyákkal bonyolított forgalom

Vágólapra másolva!
A magyarországi és külföldi kibocsátású kártyákkal 152 millió műveletet hajtottak végre tavaly Magyarországon, a forgalom elérte a 3,555 milliárd forintot - közölte a Magyar Nemzeti Bank. A tételszám 22 százalékkal, az érték 27 százalékkal nőtt a kártyaforgalomban.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank kedden közzétett összesítése szerint bár lassuló mértékben, de tovább nőtt Magyarországon a pénzintézetek által kibocsátott kártyák száma, ami tavaly év végén 5,7 millió darab volt, 12 százalékkal több, mint 2001-ben.

ATM-keresőhttp://origo.eco.hu/bank/atm/atm.php?fm_bank=&fm_varos=V%E1ros&fm_kerulet=0&act=2&submit.x=9&submit.y=6az Üzleti Negyed szolgáltatása

A készpénzfelvételi lehetőséget biztosító ATM automaták száma 8 százalékkal, 2742-re nőtt. A bankfiókokban és a postahivatalokban üzemelő POS-terminálok száma 11 százalékkal emelkedett, 8968-ra.

A bankkártyát elfogadó kereskedelmi egységek száma viszont stagnál, és 14 terminál kivételével, a 23 109 fizetésre alkalmas terminál mindegyikén az összes művelet engedélyhez kötött - áll az MNB közleményében.