Rekordmagasságban a szlovák korona

Vágólapra másolva!
Rekordmagasságban nyitott szerdán az euróval szemben a szlovák korona. A kereskedők szerint elképzelhető a további erősödés is, mert a piac a jelek szerint próbálgatja a jegybank tűrőképességét.
Vágólapra másolva!

A korona minden idők legmagasabb árfolyamát érte el az euróval szemben: egy euró 40,82-40,85 koronán nyitott szerdán reggel a kedd esti 40,91-40,93 korona után. A megfigyelők úgy vélik, a következő cél a 40,80 korona/euró lehet, de az emelkedés üteme a nyereségrealizálás miatt lassulhat.

A Szlovák Nemzeti Bank pénzügypolitikai tanácsának egyik tagja, Karol Mrva szerdán azt mondta, hogy nem haboznak a beavatkozással, ha a korona erőteljes drágulása folytatódik. A jegybank egyébként nem lát okot a korona erősödésére. A szlovák deviza kedden törte át a 41,00 koronás küszöböt, amely előtt egy hétig vesztegelt, mert a befektetők tartottak a korona erősödését követő esetleges jegybanki beavatkozástól.

A kereskedők szerint addig nem kell beavatkozásra számítani, amíg a korona lassan, fokozatosan erősödik, és az árfolyama nem nő napi fél százaléknál nagyobb arányban.