Budapest Alapkezelő 800 millió forint osztalékot fizet

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A társaság adózás előtti eredménye 1 milliárd 61 millió forint volt tavaly. A nyereség osztalékon felüli része a saját tőkét növeli, amely így meghaladja a 709 millió forintot - közölte a cég. A Budapest Alapkezelő Rt. jelenleg 217 milliárd forintot kezel befektetési alapokban és nyugdíjpénztárak számára, ez a második helyet biztosítja számára a hazai alapkezelési piacon.

Egy év alatt az általa kezelt vagyon 45 százalékkal nőtt. A dinamikus növekedés elsősorban a pénzpiaci és kötvény jellegű alapoknak volt köszönhető, hiszen az öt legnagyobb hazai alapból hármat a Budapest Alapkezelő működtet. - áll a közleményben. A Budapest (I) Állampapír Alap 75 milliárd forint-, a Budapest (II) Kötvény Alap 60 milliárd forint-, míg a Budapest Pénzpiaci Alap 47 milliárd forint tőkével rendelkezik.

A további növekedés biztosítása érdekében a társaság megújítja termékkínálatát. Ennek fontos eleme egy új alap, a Budapest Ingatlan Alapok Alapjának közeljövőben történő elindítása. A termék jelenleg felügyeleti engedélyezés alatt áll. Az alapkezelő befektetett eszközeinek értéke 28,5 millió forintot, forgóeszközeinek értéke 2,166 milliárd forintot tett ki tavaly év végén. Az alapkezelő mérleg szerinti eredménye 99,841 millió forint volt. A céltartalékok állománya 640 millió forintot tett ki.