A támadásra gyengült a dollár, enyhén drágult az arany

Vágólapra másolva!
Az Irak ellen támadás megindítása után a dollár bizonytalan kereskedelemben gyengült az ázsiai piacokon. Az arany ára enyhén emelkedett, de kereskedők szerint nem várható különösebb ármozgás az elkövetkező napokban.
Vágólapra másolva!

A dollár árfolyama elemzők szerint az után gyengült, hogy George W. Bush amerikai elnök közölte: a háború tovább tarthat, és nehezebb lehet, mint ahogy egyesek jósolták. A háború kezdésére spekuláló piac nyugodtan reagált a támadás megindítására.

Csökken az olaj ára/uzletinegyed/hirek/20030320csokken.html

Most a befektetők arra figyelnek, mi történik a harctéren, és vajon hamar befejeződik-e a háború - mondta a Royal Bank of Scotland tokiói elemzője. Közép-európai idő szerint csütörtök hajnalban a dollár 119,97-120,00 jen volt Tokióban, a szerdai New York-i késői 120,52-120,60 jen után. Az euró 1,0586-1,0590 dollárra drágult a New York-i késői 1,0559-1,0565 dollárról.

Kereskedők szerint a piac nyugodtan reagált az első harci cselekményekről érkezett hírekre, és továbbra sem várható nagy forgalom, a befektetők vonakodnak új pozíciók nyitásától, miután az utóbbi napokban nagyrészt felszámolták a fedezetlen pozíciókat. Nagyobb forgalom csak akkor várható, amikor a helyzet világosabb lesz - mondták.

Alig reagált az Irak elleni támadás hírére az arany ára, a távol-keleti és az ausztrál piacokon az ellenségeskedés megkezdését követő első órában unciánként 334,75 dolláron jegyezték a nemesfémet, alig magasabban a szerdai 333 dolláros záróárnál. Az árnyalatnyi drágulás elemzők szerint annak tudható be, Bush elnök beszédének tudható be. Nemesfém-piaci Kereskedők szerint a következő napokban sem várható lényeges ármozgás.