Kilencmilliárd forint turisztikai pályázatokra

Vágólapra másolva!
Nyolc központi pályázati felhívást tesz közzé a Miniszterelnöki Hivatal Turisztikai Államtitkársága, melyre mintegy 9 milliárd forintot különítettek el - közölte Pál Béla, turizmusért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!

Az egészségturisztikai vonzerő fejlesztésére 5,1 milliárd forintot, az egészségturisztikai oktatásra 50 milliót, a kastélyok, várak idegenforgalmi hasznosítására 300 milliót különített el a kormányzat - közölte Pál Béla.

A turisztikai nagyrendezvények támogatására 700 millió forintot, szálláshelyfejlesztésre 1,8 milliárdot, szálláshelyek és vendéglátóipari egységek akadálymentesítésére 200 millió forintot, fejlesztési projektek előkészítésének támogatására 600 millió forintot, a régiós jelentőségű megvalósíthatósági tanulmány készítésének támogatására pedig 300 millió forintot szán a kabinet.

Kik olvasnak üzleti híreket?/uzletinegyed/kerdoiv/index.htmlÖn tudja a választ!

Az idei keretből összesen 15 milliárd forintot fordítanak pályázatokra. A nyolc központi pályázat 9 milliárd forintos keretén túl 2,4 milliárdot költ a kormányzat tíz, a társtárcákkal közösen kiírt tenderre, 600 milliót fordít az európai uniós források elnyeréséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmányok támogatására, 2 milliárdot a regionális idegenforgalmi bizottságok által kiírt 40 pályázatra és 1,4 milliárd forintot a hátrányos helyzetű megyék támogatására.

2003-ban összesen 32,3 milliárd forint fordítható idegenforgalmi fejlesztésekre. Az ez évi turisztikai célelőirányzat 19 milliárd forint, ennek 50 százalékát használhatják fel a jövő évi és 20 százalékát a 2005-ös terhére.