<P>Economist-konferencia: jól teljesít a magyar gazdaság</P>

Vágólapra másolva!
A kétnapos budapesti Economist-konferencia összegzéseként a szervezet képviselője kijelentette: a magyar gazdaság az orosz pénzügyi válságot követően kitűnő teljesítményt nyújt, ugyanakkor néhány kormányzati beavatkozás aggodalomra ad okot.
Vágólapra másolva!

Nenad Pacek a kétnapos budapesti The Economist konferencián elhangzott előadásokról szólva csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a magyar gazdaság az orosz pénzügyi válságot követően kitűnő teljesítményt nyújt. Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a konferencián kifejtette: a gazdaságban nem tapasztalhatóak a túlfűtöttség jelei, és a külgazdasági egyensúly továbbra is fenntartható.

A konferencia résztvevői kritikával is illették a magyarországi folyamatokat, elsősorban az állami megrendelések menetével és a korrupció alakulásával kapcsolatban. Sok résztvevő szerint aggodalomra ad okot az is, ahogyan a kormány beavatkozik a gyógyszerárak és az energia-tarifák alakulásába.

Felvetődött az is, hogy túlságosan lassan halad a távközlés liberalizációja, s a kormány keveset költ a kis- és középvállalkozások fejlesztésére, valamint az oktatáson belül az információ- és kommunikáció-technológiai szakemberek képzésére.

(MTI)