Segédmunkák és egyéb betanított álláslehetőségek Szekszárdon, illetve környékén

Segédmunkák és egyéb betanított álláslehetőségek Szekszárdon, illetve környékén - SzekszardAllas.hu
Vágólapra másolva!
Szekszárdon sok lehetőség kínálkozhat segédmunkákat és betanított munkákat végezni. A gyártói környezettől kezdve, egészen az építkezésekig több ágazatban is elérhetőek lehetnek ilyen jellegű állások. A következőkben bemutatunk néhányat azon betanított munkákból, amelyekkel nagy rendszerességgel találkozhat az állásportálok felületein!
Vágólapra másolva!
Segédmunkák és egyéb betanított álláslehetőségek Szekszárdon, illetve környékén - SzekszardAllas.hu Forrás:freepik.com

Építőipari segédmunkás

Építőipari segédmunkás állásokkal gyakran találkozhatnak azok, akik a végzettséget és tapasztalatot nem igénylő hirdetéseket böngészik. Ezen munkakör betöltőire fontos felelősségek hárulnak az építkezéseken, illetve az építőipari projektekben. Feladatik közé tartozik többek között az építőanyagok szállítása és azok előkészítése, valamint a segítségnyújtás a különböző munkafázisokban.

Emellett a segédmunkások gyakran maguk is részt vesznek az olyan alapvető építőmunkákban, mint például a falazás, vakolás, burkolás és betonozás. Segítik továbbá a különböző eszközök és gépek beállítását, plusz elvégzik azokon a kisebb karbantartási munkákat is. Mindezek mellett pedig rengeteg ad-hoc jellegű teendőjük is akadhat, attól függően, hogy milyen utasításokat kapnak az építésvezetőktől, vagy azoktól a szakemberektől, akik mellett dolgoznak.

A munkájuk során meglehetősen nagy fizikai igénybevételnek vannak kitéve, vagyis a jó állóképesség elengedhetetlen a helytálláshoz. Emellett a hegesztésben vagy lakatos munkák kapcsán szerzett tapasztalat külön előnyt jelenthet a helytállás tekintetében. Nagyjából egyébként ilyen elvárásokkal és feladatokkal lehet találkozni a SzekszardAllas.hu felületén megjelenő segédmunkás állások esetében is, amely portál kínálatában visszatérő lehetőségnek számítanak az ilyen típusú pozíciók.

Udvaros, kertész

Ha pedig már említésre került a SzekszardAllas.hu kínálata, mindenképpen megemlítendőek az udvaros és kertész pozíciók is, amelyek ugyancsak több esetben előfordultak már a portálon. Az ilyen lehetőségeket általában nagyobb telephellyel rendelkező cégek vagy intézmények hirdetik, méghozzá területük és udvaruk rendben tartása, karbantartása céljából. Mindez megannyi feladatot magában hordoz, beleértve például a kertészeti munkákat. Az udvarosok tehát rendszeresen részt vesznek a zöld területek öntözésében, megmetszik a fákat és cserjéket, továbbá védik a növényzetet a kártevőkkel szemben.

Munkájuknak fontos részét képezi a szemétkezelés is: kiürítik a kukákat, összegyűjtik az elszórt hulladékokat és feltakarítják az esetleges szennyeződéseket. Télen pedig gondoskodnak a telephely útjainak és járdáinak bejárhatóságáról, azaz elvégzik a síkosság mentesítést. Mindemellett pedig különböző karbantartói vagy kisebb javítási munkák is az ellátandó feladatkörbe tartozhatnak, vagyis nem csak rendszeretetre és alaposságra, hanem némi műszaki érzékre is szükség lehet egy ilyen állás elnyeréséhez.

Présgépkezelő

Végezetül pedig a gépkezelői pozíciókról is érdemes említést tenni, amelyek szintén tipikus elemei a betanított munkákra vonatkozó álláskínálatnak. A SzekszardAllas.hu felületén például nemrégiben egy présgépkezelői hirdetés is elérhető volt, méghozzá egy műanyag- és fémalkatrészek gyártásával foglalkozó cég révén. A présgépkezelői feladatkör több tevékenységet is magában foglal, de alapvető feladatuk a gép beállítása, működtetése és felügyelete a gyártási folyamat alatt.

A munkájuk során kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a mennyiségi és minőségi paraméterekre. Utóbbit különböző mérőeszközökkel, például tólómérővel, mikrométerrel is ellenőrzik. Az elvégzett munkáikról dokumentációkat vezetnek, amelyeket az előírásoknak megfelelően aktualizálnak is. Ők végzik továbbá a gépek kisebb karbantartói munkáit is, beleértve a hengerek cseréjét, az olajfeltöltést vagy a futószalagok előkészítését. Mindezen kívül pedig a meghatározott időközönként ki is takarítják a présgépeket.