Így nyithatsz tőzsde számlát egyszerűen

Vágólapra másolva!
A legfontosabb infók a brókercégekről és feltételeikről.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock.com

Gondolkozol az online tőzsdei kereskedésen, de nem tudod, hogyan válassz brókercéget vagy milyen szempontokat vegyél figyelembe, amikor tőzsde számlát nyitsz? Milyen lépések szükségesek hozzá és mennyi időbe fog telni?

Itt van néhány tipp, amire érdemes odafigyelni egy kereskedési számla nyitásakor!

Mi a kereskedési számla?

A kereskedési számla egyszerűen egy olyan számla, amelyre elhelyezheted az online tőzsdén befektetni kívánt tőkéd. A számlanyitás után egy kereskedési platformon keresztül fogsz tudni hozzáférni a piacokhoz. Az egyik legnépszerűbb ilyen platform a MetaTrader. A MetaTrader számládon lévő tőkét pénzügyi eszközök vásárlására és eladására használhatod.

A kereskedési számla megnyitásához fontos, hogy legyen érvényes személyi igazolványod és egy 3 hónapnál nem régebbi lakcímet igazoló dokumentum is szükséges.

Hol lehet kezdő vagy haladó kereskedési számlát nyitni?

Ugyanúgy, mint egy bankszámla megnyitásához, itt is kell választani egy pénzügyi intézményt (pl. brókercéget), ahol meg szeretnéd nyitni a kereskedési számládat.

Az egyik legerősebb európai felügyelet a Financial Conduct Authority (FCA). Ne feledjük el, az internetes kereskedés világában számos csaló cég van, ezért érdemes olyan céget választanod, amely az például az FCA felügyelete alatt áll. Továbbá megnézheted az MNB feketelistáját, hogy melyik brókercég nem rendelkezik megfelelő engedéllyel.

Mindezek mellett a következő feltételeket szükséges figyelembe venned egy tőzsde számla nyitásakor:

· az alapok biztonsága

· a kereskedési platform

· a brókercég kereskedési feltételei

· a különböző kereskedési stílusok szabad használata

· a tőkeáttétel választása

· az elérhető pénzügyi piacok

· magyar kapcsolattartás (ha igényeled)

· tőzsde oktatások

· Demo kereskedési számla nyitásának lehetősége

Miért érdemes Demo számlát nyitni?

Amikor brókercéget választasz, az egyik legfontosabb szempont, hogy legyen lehetőséged a Demo kereskedésre.

Egy Demo számlán kereskedhetsz valós piaci körülmények mellett, ám virtuális tőkével, tehát ez teljesen kockázatmentes.

A Demo kereskedési számla szinte egy kötelező eszköz a kezdő kereskedők számára, sőt valójában a tapasztalt kereskedők is ezen tudják tesztelni az új stratégiáikat, anélkül, hogy a tőkéjüket kockáztatnák.

Kereskedési számla nyitása - Konklúzió

A tőzsde számla nyitása technikailag egyszerű, amit elsősorban figyelembe kell venned, hogy megbízható brókercéget válassz, ahol emellett versenyképes kereskedési feltételek is vannak.